Cuma, Eylül 21, 2007

Yarım milyon araba geri çağrılacak


Chrysler, yaklaşık 300 bin spor arabayı frenlerindeki bir sorun yüzünden geri çağırırken Honda da bir arıza nedeniyle 180 bin Civic'i geri toplama kararı aldı.

Chrysler, yaklaşık 300 bin spor arabayı, yokuş tırmanırken frenlerinde meydana gelen potansiyel bir sorun nedeniyle piyasadan geri toplayacağını açıkladı. Aynı şekilde Honda Motor şirketi de, yaklaşık 180 bin Civic model otomobili, tekerlek mili kapağında sızmaya neden olan sorun nedeniyle piyasadan geri toplayıp tamir edeceğini açıkladı.

Chrysler şirketi sözcüsü Max Gates, piyasadan çekecekleri araçların 156 bin 2006-2007 model Jeep Grand Cherokee ve Commander SUV, 90 bin Jeep Wrangler SUV ve 50 bin kadar 2007 model Dodge Nitro SUV olduğunu söyledi.

Gates, şu ana kadar problemden kaynaklanan tek kaza tespit ettiklerini belirterek, söz konusu araçları alanların e-maille haberdar edileceğini belirtti. Öte yandan Chrysler, yeni piyasaya sürdüğü 72 bin 2008 model Dodge Avenger sedan tipi ve Chrysler Sebring aracı da, ön kapılarındaki kilit ve mandal problemi sebebiyle geri toplayarak bakıma alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder