Pazartesi, Eylül 11, 2006

140 bin kişi yeni teknolojiyle buluştu

Dünyanın en büyük ilk on fuarı arasına girmeyi başaran CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da küresel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İş, siyaset, bilişim ve medya dünyasını geleceğin iş platformunda buluşturan fuarı 140 bin ziyaretçi gezdi.

19 ülkeden 952 katılımcıyı ağırlayan fuarı bin 804 basın mensubu izledi.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ve dün sona eren CeBIT Bilişim, üç ana bölümde toplandı. Şirketlerin bilişim teknolojilerini kullanarak kârlarını nasıl artıracakları 58 forumda, 176 yerli ve yabancı uzman konuşmacı tarafından paylaşıldı. Şirket profesyonelleri, orta ve üst düzey yöneticiler ve yeni girişimcilerin yoğun olarak ziyaret ettiği fuarın katılımcılarının yüzde 60’ı iş dünyası salonlarında yer aldı. Yanlızca işadamlarının ziyaretine açık olan 1, 2 ve 3 numaraları salonlardaki iş dünyası ana bölümünün tamamen sessiz olması, iş görüşmelerinin verimini artırdı. Ayrıca, bu yıl ilk kez ‘özel teşvikli bölge’ oluşturuldu. Hayatı kolaylaştıran ve ticari değeri bulunan yeni 24 ürün aynı salonda sergilendi.

Bilişim olarak 15’incisi, CeBIT Bilişim Eurasia adı altında yedincisi yapılan fırsatlar fuarı, gelecek yıl 2-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Tarih değişikliği hakkında bilgi veren Hifaş Genel Müdürü Şafak Alpay, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (IFA) ile çakışmasından dolayı böyle bir değişikliğe gidildiğini kaydetti.

Fuar, 900’ün üzerindeki katılımcının yanı sıra vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Özellikle hafta sonu ziyaretçiler Beylikdüzü TÜYAP Fuar salonlarını doldurdu. Stantları tek tek gezen vatandaşlar, firmalar tarafından dağıtılan broşürleri, promosyonları, poşetleri topladı. Yenilikler hakkında yakından bilgi alma fırsatı bulan birçok kişi, ücretsiz verilen tanıtım ürünlerine büyük ilgi gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder