Çarşamba, Eylül 06, 2006

Tofaş’ta üretilecek ’ucuz Albea’ 5 bin Euro’ya geliyor

Fiat’ın Renault’nun Logan’ı ile rekabet edebilmek için üreteceği ucuz otomobilin detayları netlik kazanıyor. Bursa’daki Tofaş tesislerinde üretilip dünyaya pazarlanacak olan araç Albea serisinden olacak ve 5 bin Euro’ya satılacak. Üretimine 2006 sonunda başlanması planlanan araçtan 2010 yılına kadar 320 bin adetlik üretim hedefleniyor. FIAT’ın Başkanı Luca Cordero di Montezzemolo bir süredir projesini hazırladıkları ucuz otomobilin Albea serisinden olacağını ve Tofaş’ın Bursa tesislerinde üretilip 5 bin Euro’ya özellikle gelişmekte olan ülkelerde satılacağını söyledi. Venedik’te yapılan "Lancia" otomobil fabrikasının 100’üncü kuruluş yıldönümü şenliklerinde medyaya bilgi veren Fiat Başkanı üretimin yıl sonunda başlayacağını ve 2010’a kadar 320 bin aracın üretilmesinin planlandığını söyledi. Montezzemolo Tofaş’a övgüler yağdırarak Fiat’ın prestijleri olarak kabul edilen "Doblo", "Ducato" ve "D200"ün de bu tesislerde üretilip tüm dünyaya ihraç edildiğini hatırlattı.

İSİM TÜRKLERDEN: Montezzemolo Türkiye’de üretilecek düşük fiyatlı otomobilin aksesuarlarıyla birlikte 5 bin Euro’yu biraz geçeceğini ve bu "Albea" serisinin modeline Türklerin isim vereceğini de sözlerine ekledi. Fiat CEO’su Sergio Marchionne de Tofaş ile süren joint venture’a çok önem verdiklerini ayrıca Türkiye sorumlusu Alfredo Altavilla’nın büyük işler becerdiğini bu nedenle ucuz üretim için Bursa Tofaş fabrikalarının seçildiğini yansıttı. Luca Cordero de Montezzemolo Türkiye’nin İtalya’nın en çarpıcı ve güvenli partneri olduğunu, karşılıklı pazarın her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek özellikle orta esnafın kendilerine Türk ortak bulmalarını önerdi.

2006 SONUNDA: Tofaş’ın maliyet tasarrufunu sağlaması halinde ucuz Albea projesinin bu yıl sonunda devreye sokulması planlanıyor. Fiat Auto’nun İş Geliştirme Başkanı ve aynı zamanda Tofaş’ın CEO’su olan Alfredo Altavilla daha önce Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada plan çerçevesinde Albea’nın üretim maliyetlerini 1000 Euro kesmeyi hedeflediklerini söylemişti. "Eğer maliyet tasarrufu sağlarsak ucuz Albea projesi güvenlik ve kullanım olarak rakiplerinden zayıf olmayacak" diyen Altavilla Türkiye’de 12 bin Euro’dan satılan Albea’nın üretim maliyetlerinin aşağı çekilmesiyle 10 bin Euro’nun altında bir fiyatla satılabileceğini söylemişti. Fiat’ın Başkanı Luca Cordero di Montezzemolo’nun son açıklaması bu hedefin yüzde 50 altına inildiğini gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder