Cumartesi, Eylül 23, 2006

Türkiye, Lübnan'a elektrik ihraç edecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dünkü kurul toplantısında, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ) Genel Müdürlüğünün Suriye'ye biryıllığına elektrik ihraç etmesine izin verdi. İhracat yoluyla Suriye'ye verilen elektriğin bu ülkeden de Lübnan'a nakledileceği öğrenildi.
Edindiği bilgiye göre, İsrail'in saldırıları sonucunda altyapısı önemli ölçüde hasar gören Lübnan, Türkiye'den elektrik talebinde bulundu.Lübnan'ın elektrik ihtiyacının bir kısmının karşılanabilmesi için Suriye Arap Cumhuriyeti Elektrik Kurumu (PEGT) Birecik-Halep arasındaki 400 kilovoltluk (KV) iletim hattı vasıtasıyla Türkiye'den elektrik enerjisi ithal etmek istediğini bildirdi.
Konuyla ilgili Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve TETAŞ'ın yaptığı toplantılar sonrasında Ağustos ayı sonunda elektrik enerjisinin miktarı, nakilyöntemi, teslim noktası ve tarifesi gibi konularda niyet protokolü imzalandı.
Bu çerçevede Lübnan'a bir yıllığına yaklaşık 1 milyar 400 kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi ihraç edilecek.TETAŞ'ın önümüzdeki günlerde EPDK'nın verdiği karar doğrultusunda lisansını tadil ederek ihracata başlaması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder