Cuma, Eylül 01, 2006

DVD’si çıkan filmler, Altın Portakal’da yarışamayacak

Bu yıl 43.sü düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin önceki gün açıklanan Ulusal Yarışma listesinde sezona damgasını vuran filmlerin bulunmaması kafaları karıştırdı.
Listede, Çağan Irmak’ın “Babam ve Oğlum”, Ezel Akay’ın “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” ve Mustafa Altıoklar’ın “Beyza’nın Kadınları” filmleri, yarışmaya başvurduğu halde yer almıyor. Festivali düzenleyen Türkiye Sinema ve Audivisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) yetkilileri, başvuru şartnamesindeki “Yarışmaya katılacak filmlerin herhangi bir ulusal TV kanalında gösterilmemiş ve DVD baskıları satışa sunulmamış olmalıdır.” şeklindeki maddeyi gerekçe olarak gösteriyor. Bu madde, geçen yıl az sayıda filmin yarışacak olmasından dolayı işletilmemişti. Polisiye gerilim türündeki filmi “Beyza’nın Kadınları” ile festivale başvuran Mustafa Altıoklar konu hakkında yorum yapmamayı tercih ederken, “Babam ve Oğlum” filminin yapımcısı Avşar Film’den yapılan açıklamada festivalin, yönetmeliği gereği filmi kabul etmediği doğrulanarak, “Yarışan filmlere başarılar diliyoruz.” dendi.
Öte yandan 2. Avrasya Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak filmler de belli oldu: İklimler (N. Bilge Ceylan), Ön Sıralar (Daniele Thompson), Taxidermia (György Palfi), Çocuk ve Koşan At (Adam Guzinski), Donmuş Kent (Aku Louhimies), Mutluluk (Sheng Zhimin), Zaman (Kim Ki Duk), Garson (Alex van Warmerdam), Kağıt Mavi Olacak (Radu Muntean) Çiçekler Vadisi (Pan Nalin).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder