Cumartesi, Eylül 23, 2006

İstanbul'da Ramazan Çadırları

Ramazan ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe ve belde belediyeler çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyecekler. Bu etkinliklerden geleneksel hale gelen "Ramazan Çadırları" bu yıl da vatandaşlara iftar saatlerinde hizmet verecek.

Avcılar: Avcılar Meydanı'nda ve Yeşilkent Mahallesinde kuracağı 500'er kişilik iftar çadırlarında Ramazan boyunca her gün iftar yemeği verileceği, iftar yemeklerine katılamayan 2 bin yoksul vatandaşa da gıda yardımı yapılacağı bildirildi. Bu arada Avcılar Meydanı'na kurulan 60'a yakın mini kulübede Avcılar halkının her türlü alış-veriş ihtiyacının karşılandığını belirten yetkililer, Avcılar halkına eski Ramazan nostaljisini yaşatmak amacıyla Ramazan boyunca iftar çadırlarında ve havuz çevresinde çeşitli animasyon gösterilerinin yapılacağı da ifade ettiler.

Bahçelievler: Bahçelievler Belediyesi Ramazan ayında İlçenin beş noktasında iftar çadırları kuruyor. Yenibosna ve Soğanlı'daki dev çadırlarda, her gece etkinlikler yer alacak.

Bakırköy: Kartaltepe Millet Parkı ve Osmaniye Asmalı Konak arkasında kurulacak çadırlarda her gün toplam 2 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Ayrıca Belediye, iftar çadırına gidemeyecek durumda olan 5 bin dar gelirliye de tanesi 40 YTL civarında bulunan erzak paketlerini evlerine giderek ya da muhtarlıklar aracılığıyla dağıtacak.

Eminönü: Eminönü Belediyesi, Yeni Cami Meydanı'nda 500 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği ve 3 bin kişinin karnını doyurabileceği bir iftar çadırı kuruyor. Her gün 3 bin kişiye dört çeşit sıcak yemek verilecek. Geleneksel yer sofrasının kurulduğu çadırda, Ramazan nostaljisi yaşatılıyor.

Fatih: Fatih Belediyesi bu yıl, Fatih Camii, Karagümrük Meydanı, Sümbül Efendi Camii, Yedikule Zindanları, Mevlanakapı, İskenderpaşa ve Balat'ta kurulan Ramazan Çadırları'nda iftar yemeği sunuyor. İftar yemeği sonrası ise Ramazan çadırları çeşitli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Gaziosmanpaşa: Temizlik İşleri Şantiyesi, Yunus Emre Mahallesi, Gazi Otobüs Durağı Son Durağı ve Esentepe Mah. Atatürk Bulvarı'ında kurulacak çadırlarda iftar yemöği sonrası çeşitli Ramazan etkinlikleri düzenlecek.

Esenler: Esenler Belediyesi, Birlik Mahallesi'nde bulunan Deprem Parkı'na kurulan 2 bin kişilik Ramazan Çadırı misafirlerini bekliyor.

Eyüp: İstanbul'un manevi mekanlarının başında gelen Eyüp Sultan Türbesi ve Camii, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor. Eyüp belediyesi, camii meydanına kurduğu iftar ve kültür çadırlarıyla ziyaretçileri ağırlıyor. Eyüp belediyesi'nin kurduğu yemek çadırından her gün 5 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor.

Kağıthane: Kağıthane Belediyesi Ramazan ayında Çağlayan Kavşağında "Besiad İftar Çadırı", Merkez Mahallesi'nde "Ak Konfeksiyon İftar Çadırı" ve Çeliktepe İETT Garajı'mda "Yörük Konfeksiyon İftar Çadırı"nı kurdu. Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan eğlenceleri ise Çeliktepe İETT Garajı düzenlenecek.

Kartal: Kartal Meydanı "Çeçenistan Parkı'nda kurulan dev iftar çadırında her akşam ortalama 1000 kişiye tatlısı ve tuzlusuyla 4 çeşit iftar yemeği ikram edilecektir.

Küçükçekmece: Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı Meydanında ve Başakşehir I. Etap yürüyüş yolunda olmak üzere iki adet Ramazan ve Etkinlik çadırı kurdu. Her iki çadırda da teravih namazına müteakip konserler, ramazan meddahı, konferanslar, tiyatrolar, şiir dinletileri, çocuk programları gibi çok çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek ve ruhuna uygun bir ramazan ayı bu senede yine dolu dolu yaşanacak.

Silivri: Ramazan ayında her gün 700 kişiye sıcak yemek imkanı sunacak olan Ramazan çadırında, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler de düzenlenecek.

Ümraniye: Ümraniye Belediyesi; İstiklal Mahallesinde Çağrı Düğün Salonu, Kazım Karabekir Mahallesinde Gül Düğün Salonu, Aşağı Dudullu Mahallesinde Umut Düğün Salonu, Yeniçamlıca Mahallesinde Spor Tesisleri, Ihlamurkuyu Mahallesinde Şen Düğün Sarayı olarak belirlenen 5 ayrı noktada iftar yemeği verecektir. Yoğunluğa göre belirlenen düğün salonlarında her akşam toplam 4 çeşit sıcak yemek servisi yapılacak. Maddi imkanları yetersiz, ihtiyaç sahibi ve işinden evine yetişemeyip yolda kalan kişilerin faydalanabileceği bu salonlarda her akşam 3 bin, Ramazan ayı boyunca toplam 90 bin kişi iftar yapacak.

Üsküdar: Üsküdar belediyesi, Marmaray projesi nedeniyle iki yıldır Ramazan çadırı geleneğini Ramazan Vapuru'nda devam ettiriyor. Her akşam 2 bin kişinin bir oturuşta iftar yapabildiği vapurun yanısıra; vapur dışında, Harem'de, Yavuztürk, Sultanmurat, Bahçelievler ve Örnek Mahalleleri'nde olmak üzere toplam 15 bin kişiye iftar verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder