Perşembe, Eylül 14, 2006

İnternetten okul kaydı, 4 bin muhtarı 1,2 milyon YTL’den etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 ilde pilot uygulama olarak başlatılan ilköğretim okullarına internet üzerinden e-kayıt sistemi, muhtarların ekonomik kayba uğramasına neden oldu.
İkametgâh belgesi ve nüfus cüzdanı sûreti için mühür başına ortalama 2 YTL alan muhtarlar, kaydın internetten yapılması sebebiyle yaklaşık 300 bin öğrenciden 1 milyon 200 bin YTL zarar etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl başlattığı uygulama, ilk etapta Ankara, Adana, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’de hayata geçirildi. 5 ildeki 109 ilçede görev yapan yaklaşık 4 bin muhtar, kayıt için neredeyse hiç mühür basmadı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Konak’ta bu yıl 12 bin öğrenci, 1. sınıfa internetten kayıt oldu. 180 muhtarın görev yaptığı ilçede öğrenci velilerinden 9 bin 500’ü, muhtarlıklara uğramadı. İl genelinde 30 bin civarında öğrenci, 1 Haziran-21 Temmuz tarihleri arasında internetten kayıt yaptırdı. Bu öğrenciler de muhtarlığa belge için müracaat etmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder