Cuma, Eylül 15, 2006

Çin'den ucuz otomobil gelmeyecek


Şentürkler Kia Plaza'nın açılışı ve yeni tasarım olan Sorento Force'nin tanıtımı için Bursa'ya gelen Kia Çelik Motor Genel Müdürü Alp Evcimen, Kia'nın 2002 yılından bu yana değişim ve gelişim içerisinde olduğunu belirtti.

ÇİN OTOMOBİLİ KALİTESİZ
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Evcimen, Çin'den gelebilecek ucuz otomobillerin Türkiye'de nasıl bir etki yapacağı sorusu üzerine, "Çin'deki otomobil imalatı henüz Avrupa standartlarına gelmiş değil. Onlar da ithalat yapmak zorundalar. İthalat yapılan bir malın ucuz olması biraz zor. Diğer ürünlerdeki gibi ucuzluk otomobillerde olmayacak. Belki 5 yıl sonra kendilerini geliştirip, tamamen yerli otomobillerini üretebilirler ama teknoloji ilerledikçe, rakipleri de ilerliyor. 2008'den önce Türkiye'ye Çin otomobili giremez" diye konuştu.

VERGİ YÜKÜ ÇOK AĞIR
Türkiye'deki vergi yükünün yüksekliğine dikkati çeken Evcimen, "Bizim ülkemizde de Avrupa'da olduğu gibi ucuz otomobil var. Ancak vergi yükü ve maliyetler fiyatları iki katına çıkartıyor. Ucuz otomobil için Türkiye'de vergiler indirilmeli ve ekonomi düzelmeli" diye konuştu. Evcimen, daha önce Kia'nın yüzde 90 ticari otomobil ürettiğini, şu anda ise yüzde 80 binek otomobil ürettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder