Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Google, checout ile paraları toplayacak

İlk olarak 1998’de internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenli bir para trafiği sağlamak amacıyla kurulan Paypal, 55 ülkede 100 milyondan fazla kullanıcıya yayılan organizasyonuyla başarılı olunca bu modeli izleyen yeni girişimler de doğdu.

2002 yılında eBay tarafından satın alınan eBay’in rakipleri arasına Worldpay, 2Checkout (2CO), Authorize.net ve Cybercash’den sonra en iddialı oyuncu olarak Google da katıldı. Google Checkout markası ile online mağazaların güvenli bir nakit akışı ortamında tüketiciyle buluşmasını sağlayacak olan sistemin getireceği rekabet, komisyon oranlarının düşmesini sağlayacak. (http://checkout.google.com)
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Online para sistemi uluslararası bir banka hesabı gibi çalışıyor. Bu hizmeti veren kuruluşların internet sitesinden açılan hesaba kredi kartı ya da EFT yoluyla para yatırılıyor. Hesap açılışında çeşitli güvenlik uygulamalarına başvuran bu kuruluşlar, yatırılan paranın anlaşmalı işyerlerine internet üzerinden transfer edilmesini sağlıyor. Ülkeler arasındaki para akışı için herhangi bir komisyon uygulanmazken hesaba yatırılan para üzerinden yüzde 2-3 civarında kesinti yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder