Pazar, Ağustos 27, 2006

Ne olursan gel, 5 YTL yoksa gelme!

Mevlânâ müzesi giriş ücretini yüksek bulanların tepkileri artarak devam ediyor. Müze giriş fiyatlarının ayarlanmasında dar gelirli ailelerin göz ardı edildiğini savunan ziyaretçiler fiyatların makul bir seviyeye çekilmesini isterken, “Burası gelir getiren bir yer olarak görünmesin. Burası gelir değil gönül dergâhı. Bizler Konya dışından gelerek bu manevi havayı teneffüs etmek istiyoruz. Ancak giriş ücretleri ne yazık ki bizleri bu manevi duyguyu hissetmemize engel oluyor” diyorlar.

Müze önünde görüşleri alınan bazı misafirler giriş ücretinin yüksek olduğunu savunurken, “Bizler Konya dışından geliyoruz. Mevlânâ Müzesi’ni görmek istiyoruz. Ancak giriş fiyatlarının yüksek olması bizi engelliyor” diyorlar.

5 KİŞİLİK BİR AİLE GİREMEZ

Samsun’dan geldiğini belirten bir vatandaş, “Geçen yıl bazı akrabalarımız Konya’ya gelmişlerdi. Mevlânâ Müzesi’nin girişinin 1 YTL olduğunu söylemişlerdi. Bu yıl en fazla 1,5 YTL olur dedik. Ama buraya gelince hayal kırıklığına uğradık. Sadece Mevlânâ Müzesi’ni gezmek ve dua etmek için geldiğimiz için mecbur kaldık 5 kişi 25 YTL verdik. Bu uygulama ne yazık ki Konya ve Mevlânâ Hazretleri için hoş değil” sezenişinde bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder